dilluns, 31 de maig del 2010

Dia mundial sense tabac 2010

Hui, 31 de maig, se celebra el Dia Mundial sense Tabac. Una iniciativa anual que impulsa, des l'any 2000, l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

L'objectiu es crear un dia per fer ressò mundial de la problemàtica associada al consum de tabac. Per aquest motiu cada any es busca un lema per a tractar algun dels punts claus sobre el qual incideix el tabaquisme.

M'agradaria saber si alguna persona de les que lligen aquest bloc poden contestar a estes dos senzilles preguntes:
1. Quin és enguany el lema?
2. Per què?

Podeu contestar utilitzant l'apartat de comentaris o el meu correu electrònic. Les cinc primeres respostes correctes tenen premi!
Ah, si vols veure els components que porten els cigarrets, pitja el següent enllaç!
http://www.zonalibre.org/blog/clop/archives/tabac.jpg

diumenge, 30 de maig del 2010

Molta paciència!

Alguna vegada t'han dit que tens molta paciència? I a ta mare? Llig els textos que han redactat els teus companys/es de 1r i comenta que n'opines.

dilluns, 24 de maig del 2010

Els treballs enviats al XXVI concurs de l'ONCE

En esta edició els participants han llegit cinc relats al voltant de la discapacitat, escrits per autors de primera línia de la nostra literatura infantil i juvenil, i a continuació, treballant en equip de 3 a 5 membres, han triat un dels relats per a posar-li títol i disenyar-li una portada.

Els treballs poden veure's formant part d'un espectacular mosaic en la web. Pitja

http://www.concursoescolaronce.es/

diumenge, 16 de maig del 2010

Un conte popular


Ja diferencies conte popular de conte literari? No és tan fàcil com pareix a primer ull. El gat amb botes és un conte popular europeu, recopilat en 1697 per Charles Perrault en el seu llibre Contes de mamà oca.
A continuació podràs llegir algunes versions redactades per xics i xiques de 1r d'ESO. Quina d'elles et sembla més creativa?

dissabte, 8 de maig del 2010

L'illa del tresor


L'illa del tresor, és una novel·la d'aventures en la qual l'heroi, un xic més bé tímid, ha d'afrontar un perillós viatge. Les experiències viscudes l'obligaran a convertirse en un adolescent actiu, valent i emprenedor.
La història pareix simple, però aleshores per què s’ha convertit en una novel·la tant important? Esteu llegint la versió teatral publicada per l'editorial Bromera, què podries dir dels personatges principals?