dilluns, 29 de novembre del 2010

Novel·la romàntica

   Hem estudiat el Romanticisme i la novel·la romàntica. Romeu i Julieta, Tristany i Isolda, Tirant i Carmesina, Don Juan i Doña Inés ... són personatges convertits en mites amorosos.

   Parelles que han de lluitar pel seu amor, enfrontant-se a l'oposició d'altres persones o de la societat, amors impossibles ... Tot això trobareu als relats romàntics que pots llegir a continuació.

dimecres, 24 de novembre del 2010

Concert de Santa Cecília 2010

Passat dissabte, al concert de Santa Cecília, Belén i Alícia van entrar a la banda . Tant elles com Raquel i Pedro van rebre molts aplaudiments. Vols veure fragments de les seues interpretacions?






dimarts, 16 de novembre del 2010

Climogrames

Al PQPI estem estudiant el clima. Serà interessant llegir la informació d'esta pàgina
http://pabloeduca.wordpress.com/2010/04/15/trabajamos-los-climogramas/

A continuació, entra a aquesta altra pàgina:
http://www.educaplus.org/climatic/07_cmg_europa.html
Primer has d'aconseguir veure un climograma de Galícia i altre de Castella, per fer l'activitat de comparació que teniu incompleta.
Veuràs, a l'esquerra, diversos apartats: cicle de l'aigua, factors del clima, elements del clima, climes d'Espanya, climes del món... Repassa i juga.

dimecres, 10 de novembre del 2010

Recordant Humet

   Per a este cap de setmana l'Ajuntament de Navarrés i els Amics d'Humet preparen diversos actes "Recordant Humet", cantautor que sempre es mostrava orgullós quan deia que havia nascut a este poble de la Canal.
   Entre el dissabte dia 12 i el diumenge 13 actuaran el Cor Foment Musical de Navarrés, José Luis Silvaje, Remigi Roca, Pep Soler, Juan Trova, Joan Eloi...

Més informació a http://www.navarres.es/

A aquest vídeo podem veure Juan Trova acompanyant Joan Baptista Humet, cantant la famosa "Clara":

dimarts, 9 de novembre del 2010

Divendres 13

(EPÍLEG)


Aviat serà divendres 13 i la Lluna farà ple. El pare ja ho té tot preparat: la llet de cabra. els ous de guatla, la mandràgora, el fetge de muriac, el greix de serp, etc. No ha pogut oblidar na Cloti, i fer-se invisible és l'única manera que té d'estar al seu costat. No pensa acomiadar-se d'en Xavi, no el vol fer patir.

A partir de la lectura de l'epíleg, els xics i xiques de 2n redacten diverses narracions:


dissabte, 6 de novembre del 2010

El viatge de Guillem de Torroella

Què et sembla aquesta imatge del llibre? Què n'opines? Escriu un comentari.

dimecres, 3 de novembre del 2010

La faula

He recomanat a 2n d'ESO la lectura d'aquesta obra de Guillem de Torroella, en adaptació de Francesc Gisbert i il·lustracions de Rosana Crespo i Quique Soler.

4 - LA FAULA

Escriu un comentari explicant què t'ha cridat l'atenció del llibre, per quin capítol vas, què és el que més t'agrada, personatge més simpàtic, fet que t'ha resultat més curiós, alguna dificultat que tingues ...