dimarts, 1 de novembre del 2011

Ja som 7000 milions

Ho diu l’informe de la ONU  “Població mundial 2011” . Arriba, entre d’altres conclusions a que ahir va nàixer la persona que feia 7.000 milions i, aquest mateix segle, es podria superar els 10.000 milions .

“Si planifiquem i efectuem des d’ara les degudes inversions en les persones –a fi de facultar-les per tal que puguen efectuar opcions que beneficien no solament a eixes persones, sinó també als nostres bens mundials- el nostre món de 7.000 milions podrà comptar amb ciutats pròsperes i sostenibles, forces laborals que impulsen les economies i poblacions de joves que contribueixen al benestar de les seues societats”

"Persisteixen les grans disparitats entre diferents països i dins d’un mateix país; també hi ha disparitats en matèria de drets humans i oportunitats entre homes i dones, entre xicotetes i xicotets”

 “Els joves tenen la clau del futur, doncs tenen el potencial per a transformar el panorama polític mundial i impulsar les economies, degut a la seua creativitat i les seues capacitats d’innovació.”
L’informe marca com, malgrat els esforços realitzats, creix la diferència entre rics i pobres, com tampoc no s’han superat les diferències entre sexes que condemnen les dones, les xicotetes, a molts països no desenvolupats, a situacions de doble risc per la seua pobresa i per la seua condició de dones.
Algunes de les tendències que marca l’informe són les següents:
Hui hi ha al món 893 milions de persones majors de 60 anys. Aquest segle poden arribar a 2.400 milions.
Pel 2050 la població prevista és de 9.300 milions de persones. Cap a finals de segle, s’haurà ultrapassat els 10.000 milions. I aquest augment de la població tindrà lloc, sobretot, a Àfrica, Àsia, Oceania i Amèrica Llatina.
(Neus Vidal. "País Valencià.net")