diumenge, 12 de maig del 2013

El bell repte d'educar

El conegut psicòleg  Javier Urra Portillo, convidat per l'AMPA  de l'IES La Canal de Navarrés, va impartir  una conferència titulada 'El bell repte d'educar' ahir, dissabte 11 de maig.

Aquesta activitat s'ha enquadrat dins de les sessions de l'Escola de Pares i Mares de l' AMPA que durant el present curs celebra el seu 10è aniversari i compta, com des que va començar les seues activitats, amb  la participació en el disseny, coordinació i impartició de continguts del servei de Prevenció d'Addiccions de la Mancomunitat.  
Van fer la presentació José Antonio Giménez, el psicòleg de la Mancomunitat, i Mari Paz Alberola, Vicepresidenta de l'AMPA.

Javier Urra Portillo va ser el primer Defensor del Menor de la Comunitat de Madrid. Psicòleg expert en la infància, ha escrit nombrosos llibres, entre d'altres "Respostes pràctiques per a pares agobiats", "El xicotet dictador", "Educar amb sentit comú" o "Xerrant sobre la infància".


La conferència va començar a les 12 hores i en el transcurs de la mateixa Javier Urra Portillo va anar exposant idees bàsiques en educació. En primer lloc va dir que qui no s'ha esforçat en assistir és el problema; els presents s'interessen per l'educació dels seus fills, però no se'n recordaran de res, només dels sentiments. Aprendre a compartir, aprendre el valor de l'esforç, practicar esport... Ha canviat la societat, però allò esencial, no.
No hi ha valor per defensar els valors, però valors que n'hi ha. Vocació, esperança, optimisme, ser congruents amb si mateix, sentit de l'humor...és important. Fa falta calor, afecte i temps per a educar. Hem d'ensenyar a demanar les coses per favor i a donar les gràcies. Qui no sap el que sent l'altre, perd.
 
Finalitzada la conferència es va iniciar el col · loqui posterior en què es van suscitar preguntes sobre l'assetjament, la conveniència o no de portar xiquets de visita a un hospital, el programa "Hermano Mayor"...


  Va ser un gran èxit de públic, amb tot el gimnàs ple, i pot servir d'exemple de com fer una exposició oral i, també un poc, de com fer un debat.