dissabte, 31 de gener del 2009

Escalona

Quasi dos-cents xics i xiques de 1r a 3r d’ESO de l'IES La Canal de Navarrés,acompanyats pel seu professorat, vam participar ahir en l'excursió escolar a Escalona, amb ocasió del Dia de l’Arbre. L’objectiu era repoblar una zona que ens havia reservat l'Ajuntament i conscienciar-nos de la necessitat de protegir la natura. A més a més, Juani i el seu alumnat volien penjar casetes per als pardals.

Vam eixir després d’esmorzar i quan arribaren a la zona de repoblament, ja ens esperaven els tècnics de la Conselleria, la Brigada forestal i la Brigada de l'Ajuntament. Ens ajudaren a fer els clots per als arbres i ens assessoraren durant la plantada.

Ara la pregunta és: serem capaços d'ajudar eixos pins i carrasques a viure?
Una altra qüestió és... teniu alguna imatge més de l'excursió? És que, parlant amb unes persones i altres, em vaig despistar.
De Dia de l'Arbre 09

De Dia de l'Arbre 09

De Dia de l'Arbre 09

De Dia de l'Arbre 09

dimarts, 27 de gener del 2009

El Dia de l'Arbre

El Dia de l'Arbre es va instituir per a recordar les raons per què resulta imprescindible protegir els boscos. Entre les funcions ecològiques més importants que realitzen els arbres estan protegir i conservar el sòl i absorbir CO2.
Durant la setmana s'organitzaran a tots els cursos diverses activitats (concurs de fotografia, xarrades per part del professorat...) en les que s'explicarà el sentit de la plantació i el seu efecte positiu contra la desertificació i contra el canvi climàtic.
El pròxim divendres, 30 de Gener, l'Ajuntament de Navarrés celebrarà amb l’IES el Dia de l'Arbre. L’alumnat de 1r, 2n i 3r d’ESO, participarà en la reforestació d'un terreny municipal, després de la tercera hora de classe.

Ah! Si encara no tens una foto per al concurs, afanya't que arribes a temps: s'ha prorrogat una setmana perquè hi havia gent que hi volia participar i no en sabia res. Ara pots presentar una o dos fotos fins el 6 de febrer i se publicaran les fotos guanyadores una setmana després.

diumenge, 25 de gener del 2009

Concurs de fotografia

Bases del concurs de fotografia DIA DE L’ARBRE DE LA CANAL

1. Hi podran participar totes les persones.
2. Les fotografies han d'estar relacionades amb l'arbre i els boscos de La Canal de Navarrés i no poden haver estat premiades en cap altre certamen.
3. Els treballs es podran presentar en suport digital adjuntant-lo a un missatge enviat a josrigr@hotmail.com, o impresos amb unes mides mínimes de 13X18.
4. En ambdós casos s'hi adjuntaran les dades personals de l'autor/a i un breu text explicatiu sobre la imatge, lloc i data de realització...
5. Els treballs en paper es lliuraran al tutor de cada classe.
6. La data límit per al lliurament dels treballs serà el 30 de gener, divendres.
7. El jurat el compondran: Foto-Estudio Montse, un professor del departament de Biologia/Geologia, el coordinador, un membre de l’equip directiu i la concejala d’Educació de l’Ajuntament de Navarrés.
8. El veredicte s'emetrà el 6 de febrer, divendres.
9. Premis: Vals per material fotogràfic o educatiu
1 er. premi: 50 €
2n. premi: 30 €
3r. premi: 20 €
Els treballs presentats s’exposaran a l’institut o a www.aprenentalacanal.blogspot.com

No s'acceptaran més de dos o tres fotos per persona: seleccioneu-les.

diumenge, 18 de gener del 2009

Al mercat!

Este dijous hem anat al mercat, però de venedors. Representants de cada classe participant en el Rastre Solidari han muntat una "paradeta" amb el permís i la col·laboració de l'Ajuntament de Navarrés.
Com podeu veure a les fotos van tindre una bona acollida per part de la gent i es van vendre prou coses. Però, si vols, encara en queden, eh?
De Mercat

De Mercat

De Mercat

De Mercat