dimecres, 22 de desembre del 2010

Proves PISA

Hui, últim dia de classe, entregàvem les notes de la 1a avaluació. Ja estem de vacances, però vull destacar algunes idees que el ministre d'educació ha manifestat a una entrevista publicada al diari Levante-EMV.

Segons l'últim informe PISA "Hem millorat en comprensió lectora respecte a les proves de 2006, i encara així seguim per davall de la mitjana."


"Alguns elements relacionats amb el nombre de llibres que hi ha a casa o el grau d’estudis dels pares condicionen els resultats dels escolars en les proves PISA. L’ambient en la llar és fonamental, (...)"

"Constatem que a nivell nacional el percentatge d’excel·lència és baix. Està clar que és necessari abordar polítiques més determinants amb els alumnes de més altes capacitats."

Els resultats asturians, per damunt de la mitjana nacional,  "Té molt a veure amb la idea de l’esforç, amb la valoració de l’educació, que no és igual en totes les comunitats."

"Estudiem per a tindre tres coses: coneixements, habilitats i valors. I m’inquieta com anem de valors"
"L’estudiant client és un desbarat. Si en la classe no hi ha comunicació tampoc hi ha educació."

Respecte als estudiants actuals i els de la seua generació: "És difícil comparar. (...) Fa 25 anys, quants teníem connexió amb altres països, com habitualment tenen ara? Els entorns educatius s’han ampliat."

M'agradaria que comentàreu les vostres idees o dubtes. Podeu llegir l'entrevista sencera pitjant damunt del titular:  L’entorn de l’alumne i el que la família espera d’ell és determinant en els seus resultats