dimecres, 23 de febrer del 2011

Més descripcions de lloc

A veure si endevines qui és l'autor/a d'aquesta descripció. El lloc segur que sí que el saps!
   Estic al terrat de la casa d´una amiga de ma mare i des d'ací puc veure i apreciar tot el meu poble.

   Si mire cap a dalt, veig les teulades roges de les cases, els carrers... Alguns estrets i altres més amples. Les cases: grans, xicotetes, verds i blanques, però totes boniques. I el paratge més bonic, (...): des d'ací puc apreciar la seua aigua cristal·lina i escolte com l´aigua colpeja amb les roques, és una sensació molt bonica.
   Si gire el cap i mire cap a la dreta veig el passeig, amb els seus bancs, les sues palmeres verds, els jocs dels més menuts i estos corrent d´un lloc a un altre i prop de tot això la plaça més gran del poble, que rodeja aquest passeig.
   Després mire cap al sud, veig la part més moderna del poble, alguns camps i la carretera nova. Més lluny les muntanyes verdes, els pins alts i el cel blau, molt blau.
   Finalment, em torne a girar cap a la dreta, veig altra vegada teulades roges, carrer i a més l´església, d´un estil gòtic i davant la seua plaça amb la Font esguitant l´aigua que ve dels tres xorros. A la vora el convent, molt gran i amb molta història, molt interessant. Lluny, molt lluny muntanyes i un altre poble.

En esta altra descripció també és fàcil saber del lloc del qual es parla. Pero, qui l'ha escrita?
   Des de la finestra de la meua habitació es pot observar moltes coses.

   Es veu la part de darrere de la carretera. Hi han cases que són com xalets, tenen jardí i són molt grans y boniques. També es pot observar uns bancals que estan abandonats: tenen moltes herbes i són molt grans.     Darrere les cases es pot observar una gran muntanya, on hi ha un pic que li diuen ‘’El pico del Águila’’ .
   Davall de la muntanya seguix el riu que passa per tot el poble, i a aquest lloc li diuen ‘’ La fonteta ‘’. És molt perillosa perquè el riu té molta brutícia i no se sap on està el limit de profunditat i et pots quedar atrapat. En eixe riu també hi han peixos i tortugues. És un riu que si el seguixes el porta a l'altre poble, però com ja he dit, has de tindre molt de compte.